Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Veulentje opfokken
02.09.2019

Veulentje opfokken

Het einde van de zomer, dan gaat er voor veel veulentjes veel veranderen! Om de overgang naar een opfoksituatie geleidelijker en daarmee veiliger voor uw veulen te maken, hebben wij een aantal tips op de website gezet. Meer informatie

Jaarlijkse korting op de PPID testen 2019
01.09.2019

Jaarlijkse korting op de PPID testen 2019

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen, een ontregeling van de hypofyse. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het veel beter het in vroeg stadium te herkennen, goed te behandelen en te monitoren.

Zoals ieder jaar, is er vanaf 1 september tot 31 oktober 2019 ook weer najaarskorting op de test. De korting die Boehringer op kosten lab geeft, bedraagt dit jaar 50%. Hier bovenop geven wij dit jaar 50% korting op kosten voor afname en opsturen van het bloed. Vorig jaar gaf Boehringer de korting alleen voor nieuwe verdachte paarden, dit jaar geldt de kortingen voor ALLE PAARDEN, dus OOK voor de paarden die al eerder getest zijn.

Download hier de voucher om in te vullen en bel even op het spreekuur tussen 8 en 9 voor de planning.

Nog niet bekend met PPID? Hieronder informatie over signalen en gevolgen PPID.

Birth Alarm Mobile Premium te huur
10.06.2019

Birth Alarm Mobile Premium te huur

U verwacht een veulen maar heeft geen geboorte alarm? Als we hem niet nodig hebben, verhuren we ons alarm. Uitsluitend voor relaties, tegen superscherpe condities. Meer informatie

15.05.2019

Uitleg strakste koers tegen droes

Op deze avond geven Erica en Rutger van der Peet omliggende stalhouders uitleg over de strakkere koers die is ingezet op stal 's-Gravenweg tegen droes. Op deze grote pensionstal was 23 jaar geen wolkje droes. Een nieuwkomer bracht daar in 2017 verandering in. De uitbraken die volgden waren voor alle betrokkenen echt vervelend, qua omvang, duur en impact overtroffen ze normale proporties.

Waar paarden meer sociaal contact en meer bewegingsvrijheid genieten, ontstaat het nadeel dat droes bij uitbraak ook meer vrijheid heeft. Stallen zijn verschillend qua opzet en dat zal leiden tot steeds meer verschillen in preventiebeleid. Rutger en Erica lopen nu spitsroede, vanavond leggen we uit hoe we op een grote stal het strakste beleid ingezet hebben. Op deze avond komen alle nieuwigheden aan bod, de huidige mogelijkheden maar ook de beperkingen, gekke momenten in de praktijk enzovoorts. Meer begrip voor het feit dat iedere stal anders is en dus ook iedere stal eigen beleid mag voeren.

Een sjiek maar ziek zadel
27.11.2018

Een sjiek maar ziek zadel

Mooie zadels, we houden er van! Je ziet hier de boom van een zadel op een rontgenfoto. Het is een nieuw dressuurzadel van een zeer bekend merk, recent gecontroleerd en mooi gevuld. Het ligt op een getalenteerd paard, het zadel past zowel paard als ruiter goed. De ruiter rijdt diverse paarden, maar dit paard is in bepaalde oefeningen iets gaan doen wat we liever niet willen zien. In het appuyement begint hij met de staart te zwiepen.

Hoezo.... is het paard ook al enige tijd even minder blij als het zadel in de buurt komt? Is hij werkschuw geworden of heeft hij gewoon toch ergens last van? Kijk je mee?

 

Horse Event 2018. Mobiel droesdragers screenen en luchtzakken schoonspoelen
10.09.2018

Horse Event 2018. Mobiel droesdragers screenen en luchtzakken schoonspoelen

We zijn door LTO Paardenhouderij gevraagd op Horse Event iets meer te gaan vertellen over onze ervaringen bij droes! Zo een uitnodiging van LTO is natuurlijk geen toeval, want onze praktijk loopt voorop mbt het vinden en mobiel schoonmaken van droesdragers. Dragers kunnen droes blijven verspreiden en dat kan vervelend voor het paard en de andere paarden worden. We spoelen luchtzakken individueel met mobiele scopie, maar hebben ook ervaring met grote groepsgewijze luchtzakscreeningen.

Kent u de nieuwste methoden al, om dragers weer vrij van problemen te krijgen? Heeft u interesse in de allerlaatste ontwikkelingen en ervaringen bij droes? Dit wordt ook voor stalhouders een interessante bijeenkomst! Meer op zaterdag 15 september om 17.00-17.30 in het KNHS-auditorium en zondag 16 september 10.30-11.00 in het KNHS-auditorium! Meer informatie over droes.

Prijs Bonpard speciaalvoer
02.09.2018

Prijs Bonpard speciaalvoer

We hebben de prijs voor alle Bonpard speciaalvoer moeten verhogen met 1,25 naar 28,75 euro per zak. Daarmee is onze marktprijs voor dit voer echter nog altijd superscherp. We blijven de prijs scherp houden voor paarden in onze praktijk (dit voer is uitsluitend op consult verkrijgbaar), want zien het voer in praktijk goed werk doen.  Meer informatie.

Paardendokters paarden zijn droesvrij!
08.05.2018

Paardendokters paarden zijn droesvrij!

We staan deze maand in het maandblad de Hippisch Ondernemer, want onze privepaarden hebben een "droesvrij certificering". Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit droes kunnen krijgen, maar ze kunnen niet de bron meer zijn. Dit is dus extra bescherming voor bezoekers, bezoekende paarden staan ook op voldoende afstand van de privepaarden. Wat betekent dat, zo een certificering?

 

Uitbreiding team Leonie Meijs
15.12.2017

Uitbreiding team Leonie Meijs

Leonie Meijs is afgestudeerd in Gent en loopt al enige tijd in onze praktijk met de andere paardenartsen mee. Zodoende heeft ze al veel mensen en paarden in de praktijk gezien, dus wellicht kent u haar al. Zo niet, dan stellen we haar hier even voor. Leonie is een nieuwe, vaste kracht in ons team.