Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Droesvrij gecertificeerd
08.05.2018

Droesvrij gecertificeerd

We staan deze maand in het maandblad de Hippisch Ondernemer, want we hebben een "droesvrij certificering".

Wat betekent dat, zo een certificering?

 

Uitbreiding team Leonie Meijs
15.12.2017

Uitbreiding team Leonie Meijs

Leonie Meijs is afgestudeerd in Gent en loopt al enige tijd in onze praktijk met de andere paardenartsen mee. Zodoende heeft ze al veel mensen en paarden in de praktijk gezien, dus wellicht kent u haar al. Zo niet, dan stellen we haar hier even voor. Leonie is een nieuwe, vaste kracht in ons team.

 

Trots op Wim!
14.12.2017

Trots op Wim!

We zien in onze regio stallen waar eigenaren niet steeds alleen maar over verbetering dierenwelzijn willen praten en mijmeren, maar het gewoon praktisch willen realiseren. DOEN dus  MOGEN DOEN, daar gaat het uiteindelijk om. Goed uitgelegd Wim!

Tijdelijk korting op de PPID testen
01.09.2017

Tijdelijk korting op de PPID testen

PPID is een sluimerziekte, een afwijking die veel voorkomt bij oudere paarden en de deur open zet voor ernstige problemen. Tot 31 oktober 2017 is er korting.

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes
22.08.2017

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes

Droes speelde dit jaar een prominente rol in onze regio. Het brak namelijk ook uit op een zeer grote stal, waar in 20 jaar tijd daarvoor nog nooit droes was geweest. Droes komt via dragers, er zijn nieuwe technieken om deze te vinden en schoon te krijgen, schoonspoelen kunnen wij ook mobiel! De methoden die we veelvuldig toepasten, staan nu ook op onze site iets verder uitgelegd.

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals
21.08.2017

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals

Paarden zijn in meer of mindere mate veelal net ergens te hol en scheef, halzen van paarden dus ook. Op nascholing voor reeds werkende EDO-osteopaten, legde Janek Vluggen nog extra aanvullende behandelassen en manuele technieken uit, om op de hals toe te passen. Osteopathie is een verzameling manuele methoden om de samenwerking tussen lichaamsonderdelen te verbinden.

Afwisseling in de sport
15.04.2017

Afwisseling in de sport

Deze maand was er weer SGW in het Amsterdamse bos. Wij zijn voorstander van afwisseling in het werken met paarden en dragen dit soort veelzijdige en normaal gemoedelijke wedstrijden een bijzonder warm hart toe! Ieder jaar staan we dus weer in Amsterdam als controlerend dierenarts. Dit jaar was er voor ons iets bijzonders....

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike
27.03.2017

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike

Een paard is zeker geen mens en voedingsadvies halen wij dus graag bij paardenspecialisten vandaan. Hendrike volgde de uitgebreide opleiding tot voedingsconsulent, via Anneke Hallebeek (universitair specialist voeding paard). 

Voorzichtig met de esdoorn
21.09.2016

Voorzichtig met de esdoorn

Via onderzoeken, waar de universiteit Utrecht een grote rol bij had, werden de ziektegevallen van atypische myopathie de afgelopen jaren specifieker onderzocht, waarbij gekeken werd naar aanwezige typen esdoorn enz. Ook de vraag of er mogelijk toch ook nog nog andere gewassen een rol spelen, werd niet overgeslagen.