Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Sjiek zadel of ziek zadel?
27.11.2018

Sjiek zadel of ziek zadel?

Mooie zadels, wij houden er gewoon van!

Ze moeten alleen geen problemen gaan verstoppen. Je ziet hier de binnenkant van het zadel op een rontgenfoto. Het zadel is een fraai dressuurzadel van een gerenommeerd merk. Het heeft vorig jaar meer dan 2500 euro gekost. Het past het paard heel goed, de jeugdige ruiter kan er uitstekend in zitten en ze heeft respect voor haar paard. Er is dus een aangenaam sportief plaatje.

Het zadel is ook recent gecontroleerd en iets bijgevuld. Maar toch.... het paard is al enige tijd even minder blij als het zadel in de buurt komt. Waarom wil hij opeens niet meer zo graag aan het werk... Neemt hij de jeugdige ruiter in de maling? Daar is het totaal het type niet voor.  We gaan verder zoeken.

Vertraging Cruquiusbrug
19.10.2018

Vertraging Cruquiusbrug

Van maandag 22 oktober tot en met 5 november is vanwege herstelwerkzaamheden op de Cruquiusdijk slechts 1 baan open en de andere afgesloten. Dat zal met name in de spitsuren tot vertraging gaan leiden. Ook is deze periode de Cruquiusdijk en de Bennebroekerdijk afgesloten.

Prijs Bonpard speciaalvoer
19.10.2018

Prijs Bonpard speciaalvoer

We hebben de prijs voor alle Bonpard speciaalvoer moeten verhogen met 1,25 naar 28,75 euro per zak. Daarmee is onze marktprijs nog altijd superscherp. We blijven de prijs scherp houden voor paarden in onze praktijk, (voer is uitsluitend op consult verkrijgbaar), want meer gerichte samenstelling van voer kan goede verbeteringen geven.  Meer informatie.

Horse Event 2018 infectieziekte droes
10.09.2018

Horse Event 2018 infectieziekte droes

We zijn door LTO Paardenhouderij gevraagd op Horse Event in het kort iets meer te gaan vertellen over onze ervaringen bij toepassing van de nieuwe methoden bij beheersing van droes. Droes is een besmettelijke infectieziekte en komt via dragers. Beheersing van droes heeft uiteindelijk dus veel te maken met het kunnen terugdringen van het aantal dragers. Kent u de nieuwste methoden al? Heeft u interesse in de praktijkevaringen daarmee? Dit wordt ook voor stalhouders een interessante bijeenkomst! Meer op zaterdag 15 september om 17.00-17.30 in het KNHS-auditorium en zondag 16 september 10.30-11.00 in het KNHS-auditorium! Meer informatie over droes.

Korting op de PPID testen
01.09.2018

Korting op de PPID testen

PPID is een sluimerziekte waar veel oudere paarden mee te maken krijgen. Omdat PPID kan gaan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, is het beter het in vroeg stadium te herkennen, behandelen en monitoren. Ook dit najaar geeft Boehringer korting op de test (tot 31 oktober 2018) maar geldt uitsluitend nog VOOR PAARDEN DIE VERDACHT ZIJN, DUS NOG NIET EERDER GETEST ZIJN.

Droesvrij gecertificeerd
08.05.2018

Droesvrij gecertificeerd

We staan deze maand in het maandblad de Hippisch Ondernemer, want we hebben een "droesvrij certificering".

Wat betekent dat, zo een certificering?

 

Uitbreiding team Leonie Meijs
15.12.2017

Uitbreiding team Leonie Meijs

Leonie Meijs is afgestudeerd in Gent en loopt al enige tijd in onze praktijk met de andere paardenartsen mee. Zodoende heeft ze al veel mensen en paarden in de praktijk gezien, dus wellicht kent u haar al. Zo niet, dan stellen we haar hier even voor. Leonie is een nieuwe, vaste kracht in ons team.

 

Trots op Wim!
14.12.2017

Trots op Wim!

We zien in onze regio stallen waar eigenaren niet steeds alleen maar over verbetering dierenwelzijn willen praten en mijmeren, maar het gewoon praktisch willen realiseren. DOEN dus  MOGEN DOEN, daar gaat het uiteindelijk om. Goed uitgelegd Wim!

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes
22.08.2017

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes

Droes speelde dit jaar een prominente rol in onze regio. Het brak namelijk ook uit op een zeer grote stal, waar in 20 jaar tijd daarvoor nog nooit droes was geweest. Droes komt via dragers, er zijn nieuwe technieken om deze te vinden en schoon te krijgen, schoonspoelen kunnen wij ook mobiel! De methoden die we veelvuldig toepasten, staan nu ook op onze site iets verder uitgelegd.