Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Paardendokters nieuws

Korting op de PPID testen
01.09.2017

Korting op de PPID testen

PPID is een sluimerziekte, een afwijking die veel voorkomt bij oudere paarden en de deur open zet voor ernstige problemen. De prikactie is er ieder jaar om paarden te testen, want via pilletjes is PPID vaak goed in toom te houden. Deze is in het najaar, omdat de PPID dan vaak sterker op duikt.

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes
22.08.2017

Informatie nieuwe technieken voor preventie tegen droes

Droes speelde dit jaar een prominente rol in onze regio. Het brak namelijk ook uit op een zeer grote stal, waar in 20 jaar tijd daarvoor nog nooit droes was geweest. Droes komt via dragers, er zijn nieuwe technieken om deze te vinden en schoon te krijgen, schoonspoelen kunnen wij ook mobiel! De methoden die we veelvuldig toepasten, staan nu ook op onze site iets verder uitgelegd.

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals
21.08.2017

Uitbreiding manuele assen behandeling van de hals

Paarden zijn in meer of mindere mate veelal net ergens te hol en scheef, halzen van paarden dus ook. Op nascholing voor reeds werkende EDO-osteopaten, legde Janek Vluggen nog extra aanvullende behandelassen en manuele technieken uit, om op de hals toe te passen. Osteopathie is een verzameling manuele methoden om de samenwerking tussen lichaamsonderdelen te verbinden.

Afwisseling in de sport
15.04.2017

Afwisseling in de sport

Deze maand was er weer SGW in het Amsterdamse bos. We zijn groot liefhebber van wat afwisseling in de sport met het paard dus dragen dit soort veelzijdige en gezellige wedstrijden een bijzonder warm hart toe! Ieder jaar staan we dus weer in Amsterdam als controlerend dierenarts. Dit jaar was er voor ons iets bijzonders....

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike
27.03.2017

Informatieve avonden over gezonde voeding door Hendrike

Een paard is zeker geen mens en voedingsadvies halen wij dus graag bij paardenspecialisten vandaan. Hendrike volgde de uitgebreide opleiding tot voedingsconsulent, via Anneke Hallebeek (universitair specialist voeding paard). 

Voorzichtig met de esdoorn
21.09.2016

Voorzichtig met de esdoorn

Via onderzoeken, waar de universiteit Utrecht een grote rol bij had, werden de ziektegevallen van atypische myopathie de afgelopen jaren specifieker onderzocht, waarbij gekeken werd naar aanwezige typen esdoorn enz. Ook de vraag of er mogelijk toch ook nog nog andere gewassen een rol spelen, werd niet overgeslagen. 

Nieuw: bij staand paard ook VER achtergelegen kiezen trekken
09.12.2015

Nieuw: bij staand paard ook VER achtergelegen kiezen trekken

Voor goede verzorging van het paard, is het soms nodig om ongezonde tanden en/of kiezen te trekken. Vooral bij paarden op leeftijd en bij gebitziekten, is verwijderen soms de enige resterende manier om het paard in goede conditie te gaan houden.

24.09.2015

Uitbreiding: mobiele rontgenologie hoge kwaliteit

Lange tijd vonden wij mobiele apparaten op teveel plaatsen te kort schieten en hadden we dus geen mobiel röntgen. Het lijkt muggeziften, maar kwaliteit bij het beoordelen begint echt bij de opnames. Een van de vijf apparaten die we afgelopen week getest hebben, sprong echter inmiddels in beeldkwaliteit nu zoveel vooruit, dat we deze er nu toch bij gaan nemen.

Uitbreiding: Mobiele gastroscopie (voor inwendig maag/darm onderzoek op stallocatie)
22.06.2015

Uitbreiding: Mobiele gastroscopie (voor inwendig maag/darm onderzoek op stallocatie)

We hebben een nieuwe mobiele gastroscopie! Nu kunnen we ook op stallocaties binnen in de slokdarm (bij terugkomende verstoppingen enz), de maag (voor goede diagnose van forse maagzweren, tumoren, de maagperistaltiek) en een stukje dunne darm, kijken. Ook kunnen we zo heel makkelijk biopten nemen, om verder te onderzoeken in het lab.