Close Menu
Spoed? Bel 06 55 37 00 00 Op spoednummer geen APP/SMS (doorgeschakeld)
Geen spoed? Bel dan tijdens spreekuur
Ma t/m vr van 8.00 - 9.00 uur: 0252-534340

Sjiek zadel of ziek zadel?

27 november 2018

 

Soms druk je op de punten van een zadel en dan hoor je een subtiel afwijkend geluidje. Dat is dan zo een zacht geluidje, dat je liever niet hoort. Want dan moet het kussen er af. Zadel open en weer dicht, daar ben je dan zeker een half uur mee zoet.

"Dus laten we eerst snel een plaatje maken".

"Neem hem eens vanaf de bovenkant"

 

 

Dat ziet het er bijna goed uit. De boom krijgt een kleine bemerking, ik zie "een kleine chip", zei de gek

Dan nu het zadel vanaf de onderkant..

 

 

Bijna goed, maar wat zit er nou echt bij die "gekke chip"?

"Neem hem nu nog eens vanaf de bovenkant, zijdelings... Dan druk ik hem iets aan zoals paard en ruiter hem samen drukken".

 

 

Hoe gaaf is dat? Het zadel hoeft dit keer niet open en kan gelijk in een doos naar de fabrikant, want het hoort in deze conditie thuis bij de fabrikant en niet op je paard.

Op een nieuw zadel van een gerenommeerd merk zit, mits er normaal mee omgegaan is, een jarenlange garantie voor de eigenaar op problemen in de boom.

Geloof in het meewerkende karakter van een overigens braaf paard en zoek door naar het probleem. Het is aan ons daar steeds sneller en handiger in te worden...

Straks zien we dan weer een mooie combinatie in de baan, die fijn samenwerkt. Weer een paard die het voor de ruiter WIL blijven doen, een vrolijke, eerlijke combinatie. Wat hebben we toch gaaf werk!